Maud kwam uit New Age en ziet een beweging onder jongeren: "Mensen kiezen achterelkaar voor Jezus" (2024)

Maud Berkx is zelf in 2022 opnieuw tot geloof in Jezus gekomen, na een flinke ‘afslag’ te hebben gepakt naar New Age. Nu helpt ze veel anderen in het vinden van Jezus: veel leeftijdsgenoten (20-40) die geraakt waren door New Age, hebben ook de keuze gemaakt om bij Jezus te gaan horen. En dat brengen ze in de praktijk: ze ontvangen de Heilige Geest en zien de gaven van de Geest actief in hun leven.

Maud is niet met actief geloof opgegroeid. Haar ouders gingen door een scheiding uit elkaar toen ze jong was. Het was een zogenoemde ‘vechtscheiding.’ Dit had veel impact en zorgde voor gebrokenheid. Ook heersten er behoorlijk wat ziektebeelden binnen haar gezin.

“Als ik nu terugkijk, zie ik dat mijn gezin heftig is aangevallen. We hadden allen de beste intenties, maar geestelijke strijd is echt en de duisternis maakte dat we flink geleden hebben.” Echter heeft het haar wel op een zoektocht gezet.

Maud over haar zoektocht: “Ik was op zoek naar God, bevrijding, rust, genezing, verlossing en liefde. Bij New Age wordt dit op een gouden blaadje aangeboden, dat is heel verleidelijk: ten diepste is dat nep.” Echte vrijheid, vrede, heelheid en liefde vind je bij Jezus.

Ik was wanhopig
Er was een tijd dat Maud afleiding zocht in feestgedrag, drank, drugs. Ook werd ze ziek van siliconen borstimplantaten. “Ik slikte veel pijnstillers want ik kon mijn hoofd niet meer dragen op mijn lichaam, zo’n pijn in mijn nek en lijf had ik. Ik was ook veel aan het reizen om vervulling te krijgen. Kortom, ik was wanhopig en verloren. Er was een leegte die ik probeerde te vullen. Ik zie een verlorenheid als deze veel terugkomen in de huidige tijd en cultuur, waarin jonge mensen zó zoekende zijn. Zoekende naar antwoorden, zingeving, verbinding, veiligheid en heelheid.”

Ze vertelt dat mensen die dezelfde dingen hebben meegemaakt, mensen op een zoektocht die Jezus niet kennen, ‘straight’ de New Age ingestuurd worden in het westen. “Hier in het westen wordt de geestelijke wereld vaak niet serieus genomen, of zelfs ontkend. New Agers hebben hier veel kennis over, maar zien uiteindelijk het verschil niet tussen licht en duisternis. Ze doen alsof het allemaal neutraal is. Ik wil tegen hen zeggen: weet waarmee je jezelf verbindt, Het is geen grap en kan enorme, schadelijke gevolgen hebben. In deze geestelijke gebieden bestaan demonen en geesten die met je willen samenwerken. Ze kunnen veel impact hebben op jouw mentale, fysieke gezondheid en leven. Op het moment dat je met New Age spiritualiteit aan de gang gaat, geef je deze dingen legale grond en toegang.”

Ze vertelt dat Jezus, wie Hij is, expres uit New Age wordt weggelaten. Er wordt veel waarheid verkondigd, maar de kern wordt eruit gehaald. Super misleidend. Je mist hierdoor het volledige beeld, wordt van God weggehouden en bent er uiteindelijk altijd slechter aan toe dan voorheen. Hoe ‘mooi’ het in eerste instantie ook lijkt allemaal.

Op een dag zat Maud zo ontzettend diep. Ze was ziek, uitgepunt, klaar om op te geven. Precies toen kwam God. “Alleen zoals Hij dat kan. Hij zette een jongeman op mijn pad die ik kende uit de party-scene in Amsterdam. Hij leidde toendertijd hetzelfde leven. Op een dag, uit het niks, kreeg ik een bericht van hem op Instagram en vertelde hij dat hij was veranderd en vrijgezet door God. Bij mij ging toen in één klap ‘het licht aan’. Ik doorzag alle leugens en misleiding waarmee ik me had ingelaten en bekeerde me zonder concessies van alles waarmee ik me bezig had gehouden wat niet van God was. Mijn praktijk voor hypnotherapie was daar één van.Die maand merkte ik dat God me veranderde, genas en vernieuwde. Hoe alle leugens die ik was gaan geloven van me af vielen. Hoe Hij me terug naar Huis haalde.”

Op het moment dat Maud haar leven aan Jezus geeft, verandert haar leven compleet. Ze vertelt erover uitgebreid in haar podcast: “Alle fysieke klachten die ik in die tijd ervoer verdwenen. Ik kon eerder geen 10 stappen meer wandelen, zo ziek en ‘op’ was ik. Na mijn bekering kon ik binnen een paar dagen weer hardlopen. Mijn gezondheid, helderheid en levensgeluk kwamen terug. Alle complexiteit en verwarring viel weg, waardoor ik weer stevig met mijn voeten op de grond stond. Ik kon weer leven.”

Stuur een tip naar de redactie

Deel jouw evenement of nieuws met Revive en help Gods werk in Nederland te verspreiden.

Tip insturen

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Lees wat God in Nederland doet!
Maud kwam uit New Age en ziet een beweging onder jongeren: "Mensen kiezen achterelkaar voor Jezus" (2024)
Top Articles
Restored Republic Dec 19 2022
Camcaps Sinfuldeeds
The Blackening Showtimes Near Century Aurora And Xd
AMC Theatre - Rent A Private Theatre (Up to 20 Guests) From $99+ (Select Theaters)
Rubratings Tampa
Cottonwood Vet Ottawa Ks
Celebrity Extra
FFXIV Immortal Flames Hunting Log Guide
Exam With A Social Studies Section Crossword
Linkvertise Bypass 2023
The Best English Movie Theaters In Germany [Ultimate Guide]
Strange World Showtimes Near Amc Braintree 10
Es.cvs.com/Otchs/Devoted
Gas Station Drive Thru Car Wash Near Me
Animal Eye Clinic Huntersville Nc
Samsung Galaxy S24 Ultra Negru dual-sim, 256 GB, 12 GB RAM - Telefon mobil la pret avantajos - Abonament - In rate | Digi Romania S.A.
Dexter Gomovies
Tcgplayer Store
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
Aberration Surface Entrances
Trac Cbna
Axe Throwing Milford Nh
Strange World Showtimes Near Roxy Stadium 14
Walgreens Tanque Verde And Catalina Hwy
What Is Vioc On Credit Card Statement
We Discovered the Best Snow Cone Makers for Carnival-Worthy Desserts
U Of Arizona Phonebook
Ezel Detailing
How many days until 12 December - Calendarr
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Walgreens Bunce Rd
Horn Rank
Grave Digger Wynncraft
27 Fantastic Things to do in Lynchburg, Virginia - Happy To Be Virginia
Alternatieven - Acteamo - WebCatalog
Trust/Family Bank Contingency Plan
Timothy Kremchek Net Worth
How Much Is Mink V3
Vanessa West Tripod Jeffrey Dahmer
Hindilinks4U Bollywood Action Movies
Www Usps Com Passport Scheduler
Who Is Responsible for Writing Obituaries After Death? | Pottstown Funeral Home & Crematory
The power of the NFL, its data, and the shift to CTV
VDJdb in 2019: database extension, new analysis infrastructure and a T-cell receptor motif compendium
Hanco*ck County Ms Busted Newspaper
Scythe Banned Combos
Lyons Hr Prism Login
Greatpeople.me Login Schedule
News & Events | Pi Recordings
Grace Family Church Land O Lakes
Blippi Park Carlsbad
Bellin Employee Portal
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 5329

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.